Menu Close

Blogi

Miksi keittiön viemäri alkaa haista?

Pahalle haisevat viemärit ovat yleisiä joka kodissa etkä suinkaan ole ainoa saman asian kanssa taisteleva. Kuten arvatakkin saattaa, johtuu paha haju ruoantähteistä ja kosteudesta, jotka jäävät hajulukkoon mätänemään. Lämmpimät olosuhteen ja ruoantähteet ovat oiva paikka bakteerien kasvamiselle, jotka muodostavat pahaa hajua ympäröivään tilaan.

Mikä avuksi ikävään ongelmaan?

Mitä pidempää ongelman antaa kasaantua, sen voimakkaammaksi haju yltyy, sekä sen vaikeammaksi asian korjaaminen muodostuu. Allekirjoittanut suosittele kokeilemaan etikan ja ruokasoodan seosta. Suhteessa puolet etikkaa ja puolet ruokasoodaa. Kaada seosta noin 2-5 dl viemäriin ja anna vaikuttaa usempi minuutti. Mieluusti vähintään 30 min. Huuhtele sitten runsaalla määrällä lämmintä vettä.

Myös kaupalliset putkenavaajat ovat hyvä tapa yrittää päästä hajusta eroon, jos hermosi eivät kestä hajulukon avaamista. Avaamalla hajulukon  ja pesemällä sen huolellisesti päästään hajuista yleensä kuitenkin parhaiten eroon.

Näin ennaltaehkäiset pahat hajut

Koska haiseva keittiön viemäri johtuu yleensä mätänevästä ruoasta hajulukossa, voidaan asia korjata estämällä ruoan tähteiden pääsy hajulukkoon tiskauksen ja huuhtelun yhteydessä. Nykyisin lähes kaikissa keittiön lavuaareissa on mukana ritilällinen tulppa, jota ei vettä laskettaessa ole tarkoitus ottaa kokonaan pois, vaan jättää ritilä suodattamaan ruoantähteitä. Näin ehkäistään ruoan pääsy vesiputkistoon ja siten ehkäistään ikäviä hajuhaittoja.