Menu Close

Blogi

Mitkä ovat uudet keittiötrendit vuodelle 2019? Omien kokemuksiemme mukaan modernin ja suoralinjaisen keittiön kysyntä on kasvussa niin maailmalla, kuin myös Suomessa. Industriaalinen ja jopa hieman rujo ulkoasu on muutaman vuoden aikana kasvattanut suosiotaan. 

Myös klassiset materiaalit, kuten marmori ja lämmin pähkinä ovat nyt in. Kokovalkoinen keittiö on siirtymässä lämpimien ja maanläheisten värin alta. Keittiöön halutaan myös entistä enemmän teknologiaa helpottamaan kodin arkea.

1. Mattamusta keittiö

Valkoinen on siirtymässä mustan alta. Trendi alkoi jo muutama vuosi sitten, mutta yleistyy edelleen voimakkaasti. Erittäin voimakkaana värinä musta luo elegantin ja jopa hieman maagisen tuntuman keittiöön. Mustaa on useasti käytetty tehostevärinä valkoisen joukossa, mutta nyt tämä on kääntynyt päälaelleen ja valkoinen toimii huomion kiinnittäjänä keittiössä.

2. Teollinen design (industrial)

Jopa hieman rujon oloinen industrial design on nyt suuressa suosiossa. Tämä ilmenee selkeissä, monesti metallisissa materiaaleissa pinnoissa ja isoista tiskialtaista. Seinissä suositaan useasti joko tiiltä tai tarkoituksella kuluneen näköistä vintage-pintaa.

Vaikka tyylin on hyvin suoralinjaisen kliini, ei se aina tarkoita, että se olisi automaattisesti kolkko ja kylmä. Oikeilla materiaaleilla ja sopivalla kontrastilla saadaan tilasta lämmin ja kotoisa, jossa käyttäjänsä viihtyy.

3. Pintojen voimakas kontrasti

Työtasojen ja ovien voimakaskontrastiset pinnat antavat dramaattisuutta keittiöön. Erisyisesti marmori ja vintagepuu ovat materiaaleina kasvattaneet suosiotaan viime vuosina.

Kyseiset pinnat toimivat hyvinä yksityiskohtana rikkoen selkeälinjaista tyyliä, mutta kuitenkin hillitysti luomatta liian levotonta kokonaisuutta.

.

4. Kaksivärinen keittiö

Kuten ylemmässä, tässäkin kontrasti on designin olennainen osa, mutta astetta hallitsevammassa suhteessa. Lähtökohtainen oletus on, että keittiötä hankittaessa ovien värimaailma olisi sama kaikissa, mutta sen ei tarvitse olla niin.

Kaksiväristen ovien trendi suuntaa ylöspäin. Muuttamalla väriä esimerkiksi tietyllä kalusteryhmällä sinulla on mahdollisuus saada keittiösi mieluisa kohta tai tila erottumaan joukosta.

5. Teknologia

Teknologiarikas keittiö saattoi tuntua kaukaiselta vielä 10 vuotta sitten mutta siinä missä muutkin kodin tilat, tulee keittiökin mukana.

Arkea helpottamaan onkin tarjolla paljon mahdollisuuksia induktioliesistä älykkäisiin jääkaappeihin, joilla jopa somettaminenkin on nykyisin mahdollista. Tietenkin unohtamatta viinikaappeja, jotka ovat olleet suosiossa pitkään osana keittiöteknologiaa.

Kiinnostuitko palveluistamme?

Pyydä tarjous kalusteista. Se on ilmaista!